The grip

A move through skill

Voor De Maakfabriek, een deelatelier waar makers van allerlei slag machines en atelierruimte delen, organiseert Studio Timothy Segers een kader voor een nieuwe stijl.

Studio Timothy Segers, een beeldend kunstenaar wiens werk tentoongesteld wordt in o.a. het M HKA en De Singel, zet een tentoonstelling op in de Blikfabriek waarbij een aantal influencers van de Maakfabriek worden aangesteld voor de productie van enkele artistieke en designobjecten. Deze tentoonstelling zal plaatsvinden van 15 mei 2021.

De tentoongestelde objecten zijn allen in vormtaal verbonden door middel van een suggestie van een nieuwe stijl die voortvloeit uit het oeuvre van Timothy Segers en een verbindingsfactor wordt in de Blikfabriek.

Het kader is een aanzet om deze stijl te introduceren en verder te laten ontwikkelen binnen een groep van meer dan 60 artisanale en ambachtelijke creatieven. Een parallel zou getrokken kunnen worden met de Bauhaus of Wiener Werkstatte en andere soortgelijke design stromingen en bewegingen. Het werk krijgt een presentatie moment en wordt uitvoerig gedocumenteerd waardoor een herkenningspunt voor de nieuwe stijl van deze ambachtelijke gemeenschap gecreëerd wordt.

Het oeuvre van Timothy Segers focust zich op de interactie met de toeschouwer. Dit uitgangspunt vormt een basis voor deze nieuwe stijl. De algemeen gebruikte iconografische stijl wordt omgevormd tot een atmosferische setting, er wordt getracht terug te grijpen naar een natuurlijke aarding waarbij kunst en designobjecten deze reflecteren. Wars van stilisme connecteren we terug naar De Natuur, weg van een opgelegde cerebrale omgeving.

De fysica wetten in de natuur vormen een fundament en inspiratie voor deze nieuwe stijl. Door middel van een artificieel zwaartepunt te scheppen tussen de materialen en de kleuren zullen suggesties de atmosferische richting bepalen van een object of in een situatie.

Studio Timothy Segers maakt basis ontwerpen en schept hiermee richting voor de geselecteerde influencers. Dit brengt een situatie voort waarin de stijl kan evolueren binnen de mensen in De Maakfabriek en verder daarbuiten.

Bron afbeelding

Vague d’onde

Share on facebook Share on facebook Integratie Nieuw Berchem This collaboration is part of a bigger project were we work together with the Antonissen Development

A move through skill

Share on facebook Share on facebook Exhibition August 2021 Coloured grip sticks Through this presentation, at different times, the results of objects that apply the

Website launch

Share on facebook Share on facebook What is new ? Online Archive follows the evolution in the euvre through series and key exhibitions Galleries and

Subscribe to our newsletter

By subscribing to our newsletter account,you will stay up to date on all the new revelations in Timothy Segers works. Providing you with the invites to any exhibitions, publications and other public events.

Don’t miss out on the latest news about my works and exhibitions!